Activiteiten

Sportief rondom Feriendorf Frankenau


Wandelen
Vanuit ons huisje loop je zo het natuurgebied Kellerwald-Edersee in.   Er zijn zowel  korte, lange, uitdagende of makkelijke wandelingen mogelijk. Wandelkaarten liggen in ons huisje in de gangkast, maar zijn ook overal te koop. De routes worden aangegeven met nummers en tekens op speciale palen langs de route. Een aantal routes zijn geschikt voor alle leeftijden en lichamelijke condities. Voor wie het sportiever of uitdagender wil, is er ook een keur aan langeafstandsroutes, GPS-tochten, of de routes die in etappes zijn opgedeeld. Nordic Walking is natuurijk ook mogelijk.


Quernst kirche
Lopend vanaf het huisje richting het Kellerwald komt u na ongeveer 20 minuten een moderne kerk tegen in het bos.


Golfen
In de directe omgeving van Bad Wildungen, Bad Arolsen, Waldeck, Winterberg en iets verder weg in Paderborn of Kassel zijn meerdere golfbanen.


Skiën
Bij voldoende sneeuw kan er in de winter in Sauerland op ongeveer 40 minuten rijden van ons huisje geskied en gesleed worden in de grote skigebieden van Winterberg, Neu-Astenberg, Alt-Astenberg, Züschen, Willingen en Usseln.


Tennissen
Onderaan het vakantiepark is een indoorhal met twee tennisbanen en een squashhal (tegen betaling). Rackets en ballen zijn te huur.

Manege
Naast de tennishal bevindt zich een manege Arche-Hof Kellerwald, waar je een buitenrit kunt boeken of een huifkartocht door het nationale en natuurpark Kellerwald en Archeregion Frankenau.Zwemmen
In het dorpje Löhlbach bevindt zich een heel mooi buitenzwembad: Waldschwimmbad Löhlbach  en is open  van midden-mei tot eind september.
Openingstijden zijn dagelijks van 10:00 tot 19:00.
Het is een verwarmd openlucht zwembad met een watertemperatuur van 24 graden.


Er is voldoende gratis parkeerruimte. Naast een groot hoofdzwembad met een diep- en een ondiep gedeelte, beschikt het zwembad over een apart zwembadje voor kleine kinderen, een beachvolleybal veld. Dit alles aan de rand van het bos met aan alle kanten een zeer ruime ligweide.
Uiteraard is er ook de nodige kleedruimte aanwezig, alsmede een kiosk met zonneterras.
Adres:
Armsfelder Weg
35114 Haina-Löhlbach.
Telefoon: +49-(0)6455-482
Internet: Waldschwimmbad Löhlbach


In Bad Wildungen bevindt zich het zwembad “Heloponte”, dit zwembad beschikt over meerdere binnen- en buiten-baden. Binnen is ook nog een deel volledig ingericht voor kleinere kinderen en hun ouders.
Adres:
Stresemannstraße 2
34537 Bad Wildungen
Telefoon:  +49-(0)5621-1600
Internet: Heloponte

Kurbetrieb Willingen
Am Hagen 9 – 10
34508 Willingen
Tel. 0049 – (0)5632 – 969430
Fax: 0049 – (0)5632 – 9694396
info(at)treffpunkt-ettelsberg.de
www.lagunenerlebnisbad.de


Quad rijden
In Sachsenhausen, vlakbij Waldeck, kunt u bij Quad-Center-Ederseequads, scooters en e-bikes huren. Er zijn georganiseerde quadtochten maar natuurlijk kunt u ook zelf de omgeving verkennen.


Mountainbiken
Als u van mountainbiken houdt, kunt u vanuit ons huisje ook zo het Kellerwald in fietsen. Ook bij de Edersee zijn vele mooie tochten mogelijk, of ga met de fiets in de lift in Willingen en Winterberg.


Fietsen
U kunt vele kilometers (race)fietsen over verharde wegen en fietspaden. Sauerland is een behoorlijk heuvelachtige regio; een redelijke conditie is daarom wel aan te bevelen. Langs de Edersee zijn ook prachtige fietspaden aangelegd!

Motortoeren
Sauerland staat bekend als één van de mooiste gebieden om met de motor rond te toeren. Dit, in combinatie met dat het niet ver van de Nederlandse grens ligt, maakt het tot één van de streken waar veel tourtochten worden uitgezet. Dit maakt een motorvakantie in dit gebied onvergetelijk.
“Het land van de duizend bergen en de duizend slingerende beekjes” wordt deze omgeving ook wel genoemd. De goed geasfalteerde wegen kronkelen zich door de bosrijke omgeving.
In de omgeving van Frankenau vindt u vrijwel geen racers; daar lenen de zich door de natuur slingerende wegen zich niet voor. Tourrijders daarentegen, hebben deze streek ontdekt voor (veelal meerdaagse) motortochten.
De gastronomie is in de streek ingesteld op de motorrijders. Waar het in andere streken lastig is om als groep motorrijders te gaan eten of drinken, adverteren hier vrijwel alle “Gasthöfen” ermee dat motorrijders bijzonder welkom zijn.
Naast de hoogteverschillen in Sauerland (tot 841 meter) en de uitgestrekte bos- en weidegebieden, zijn er in het gebied ook talrijke stuwmeren te vinden. Het is met name bij deze stuwen dat er bekende “Biker-Treffs” zijn.
Met onze vakantiewoning als uitvalsbasis, kunt u perfect toerritten door de omgeving maken en genieten van uw motorvakantie in Sauerland
Op het internet zijn veel toertochten te vinden


Paragliding
Paragliding, ook wel schermvliegen of parapente vliegen, komt van het parachute springen. In Duitsland heet dit AFS vliegen en in Bad Wildungen is er een AFS-Flugschule. In tegenstelling tot een parachute, die er voor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zolang mogelijk in de lucht te blijven.


Edersee
Zeilen, varen, duiken of zwemmen, in de Edersee kunt u zich heerlijk vermaken. Er bestaat de mogelijkheid om met een rondvaartboot de Edersee over te steken en naar andere plaatsen te varen. Deze rederij vaart met twee schepen. Meer informatie is te vinden op hun website: www.personenschiffahrt-edersee.de!
Op diverse plekken rondom de Edersee kunt u een bootje huren met electromotor.Er zijn diverse boten te huur, ook kayakken, kano’s en roeiboten. Meerdere aanbieders verhuren ook zeilbootjes.
In de Edersee kan op meerdere plaatsen worden gedoken(er zijn ook duikscholen), bijvoorbeeld naar de verzonken stad (het dorp dat onder water kwam te staan toen de stuwdam van 1908 tot 1914 werd gebouwd .


Edersee

gezien vanuit hotel Waldeck